Het gezondste kerstpakket

Frysk Fietsbier met unieke lunchkoeltas, boek over Elfsteden en Fries paspoort

Frysk Fietsbier met unieke lunchkoeltas, boek over Elfsteden en Fries paspoort
Frysk Fietsbier met unieke lunchkoeltas, boek over Elfsteden en Fries paspoort

WOLVEGA (NL) – Het bureau voor toerisme van Fryslân, Friesland Holland, heeft speciaal voor zijn Frysk Fietsbier een multifunctionele koelschoudertas laten maken. De tas is tevens de luxe verpakking van het Elfstedentocht Startpakket dat nu voor 60 euro te bestellen is door bedrijven, overheden en organisaties. De consumentenwaarde is 100 euro.

Lees meer

Publicatiedatum: 30 oktober 2014
Reporter: Albert Hendriks - Friesland Holland Nieuwsdienst - www.friesnieuws.nl

Aan de Waddenkust is alles anders

Oranjekoek van Bremer: Da’s andere koek!

Sanne Ronner uit Ferwert (links, 18 jaar, studente design) en Marlies Douwes (17 jaar, HAVO 5-leerling uit Blija) weten het: de oranjekoek van bakker Bremer is altijd goed voor complimenten. De dames hebben een bijbaantje in het restaurant van Seedykstertoer in Marrum.
Sanne Ronner uit Ferwert (links, 18 jaar, studente design) en Marlies Douwes (17 jaar, HAVO 5-leerling uit Blija) weten het: de oranjekoek van bakker Bremer is altijd goed voor complimenten. De dames hebben een bijbaantje in het restaurant van Seedykstertoer in Marrum.
Sanne Ronner uit Ferwert (links, 18 jaar, studente design) en Marlies Douwes (17 jaar, HAVO 5-leerling uit Blija) weten het: de oranjekoek van bakker Bremer is altijd goed voor complimenten. De dames hebben een bijbaantje in het restaurant van Seedykstertoer in Marrum.

HALLUM (NL) – De ene oranjekoek is de andere niet. De smaken van Fryske Oranjekoeke, een typisch Friese lekkernij, verschillen per bakker en streek enorm.

Dat ontdek je als gast van activiteitenboerderij Seedykstertoer in Marrum. De daar bij de koffie geserveerde oranjekoek smaakt heel anders dan elders in Friesland: aanzienlijk minder zoet en natuurlijker. Geen glazuur- , plaat- en straatwerk van een grote seriebakker, maar zorgvuldig samengesteld ambachtelijk gebak van bakkerij Bremer uit Hallum.

Lees meer

Hoofdinspecteur GaultMillau-gids 2015 kritisch: “Nederlandse gastronomie staat in parkeerstand”

Het Ambacht in Heerenveen opmerkelijkste en duurzaamste restaurant van Nederland!

Het Ambacht is gehuisvest in een voormalige technische school in Heerenveen
Het Ambacht is gehuisvest in een voormalige technische school in Heerenveen
Het Ambacht is gehuisvest in een voormalige technische school in Heerenveen

HEERENVEEN (NL) – Henk Markus’ restaurant Het Ambacht aan de Burgemeester Falkenaweg in Heerenveen is door de culinaire hotel-restaurantgids GaultMillau uitgeroepen tot duurzaamste restaurant van Nederland. Het Friese toprestaurant wekt zelf geothermische energie op, verwerkt biologische ingrediënten uit de eigen kruidentuin en van diverse leveranciers in de buurt, vis uit de Friese meren en de Waddenzee en is ook nog eens heel sociaal.

Jaarlijks worden er onder leiding van Markus tien tot vijftien horecaprofessionals opgeleid. “Het Ambacht is een bijzonder restaurant”, aldus de jury. Het Ambacht kookt met streekproducten, maar voert een internationale, deels mediterrane keuken.

Lees meer

Streekmarkt op duurzame Friese rundveehouderij Fjouwerhûsterpleats in Rohel (Zuid-Friesland)

Zaterdag 8 november dag van de smaak aan oever Tjeukemeer met topkoks!

Klaziena en Steven van der Zee hebben een duurzaam veehouderijbedrijf met een luxe boerderijwinkel in Rohel-Vierhuis aan de oever van het Tjeukemeer.
Klaziena en Steven van der Zee hebben een duurzaam veehouderijbedrijf met een luxe boerderijwinkel in Rohel-Vierhuis aan de oever van het Tjeukemeer.
Klaziena en Steven van der Zee hebben een duurzaam veehouderijbedrijf met een luxe boerderijwinkel in Rohel-Vierhuis aan de oever van het Tjeukemeer.

ROHEL/VIERHUIS (NL) – Op zaterdag 8 november 2014 organiseren Landwinkel Vierhuis en activiteitenboerderij Fjouwerhûsterpleats, Vierhuisterweg 29 in Rohel, een dag vol gezelligheid en smaak. Het landfeest, waaraan diverse Friese horecabekendheden deelnemen, begint om 10.00 uur. De dag wordt besloten met een groots streekdiner in de boerderij: vier gangen voor slechts €17,50.

Boerderijwinkel Landwinkel Vierhuis is naast veehouderij Fries Veenweidevlees een onderdeel van boerderij Fjouwerhûsterpleats. Het bedrijf van Steven en Klaziena van der Zee-Oenema is een duurzaam vleesveebedrijf met rundvee, varkens, schapen en kippen. Het vlees wordt verkocht onder de naam Fries Veenweidevlees.

Lees meer