Speciaal ijs

Ambachtelijk Kwaliteits IJs de Boer

Ambachtelijk Kwaliteits IJs de Boer

Rotsterhaule

Wij, Ypie en Ynse (gediplomeerd broodbanketbakker en gespecialiseerd ijsbereider), bereiden ijs op een ambachtelijke wijze, welke u in vele smaken en variaties bij ons kunt kopen. Ons assortiment bestaat uit ongeveer 75 soorten roomijs. Van het sorbetijs kunnen wij u ongeveer 80 verschillende smaken aanbieden. Wilt u eens iets anders dan anders:een speciale smaak of combinatie, wij maken het allemaal voor u!

Biologisch boerenbedrijf Yn’ e Lânsdouwe

Biologisch boerenbedrijf Yn’ e Lânsdouwe

Eastermar

Fokke en Ella Benedictus in Eastermar runnen een echt familiebedrijf. De boerderij stamt uit 1876 waar de voorouders van de familie Benedictus zijn begonnen te boeren. In 1972 hebben Fokke en Ella de boerderij overgenomen en sinds 2002 hebben ze koeien van het Limousinras.

Biologisch pluimveebedrijf Fûgelfrij

Biologisch pluimveebedrijf Fûgelfrij

Hichtum

Het biologische pluimveebedrijf is de hoofdtak van Yke (1962) en Sita (1963) Ykema. Daarnaast genieten ze van hun kleinschalige boerenwinkel en camping. In 2000 hebben ze de omschakeling gemaakt van een koeien- en varkenshouderij naar een biologische kippen- en schapenhouderij.

Biologische schapenboerderij De Zeekraal

Biologische schapenboerderij De Zeekraal

Oosterend, Terschelling

Jolanda en Gerben Bakker hebben hun boerderij in het pittoreske Oosterend op Terschelling staan. “Dichtbij de waddenzeedijk, het duinlandschap aan de andere kant en een karakteristiek dorp die je alleen op de wadden vindt, brengt hier het ultieme vakantiegevoel naar boven. Uiteraard horen producten onder het streekmerk Waddengoud en de cranberryproducten van buurman Groenhof hierbij thuis.

Bioweb

Bioweb

Friesland

Bij Bioweb besteld u met het gezondste gemak uw boodschappen zo vaak en zo veel als u maar wilt. Onze webwinkel is 24 uur per dag, 7 dagen per week open. Onze 'sluitingstijd' is elke woensdag 11 uur precies, bestellingen na die tijd worden automatisch meegenomen voor de volgende bezorgweek.
Boodschappen die gedaan zijn voor woensdag 11 uur worden de vrijdag daar op volgend bezorgd, onze bezorgregio is de provincie Friesland.

Echte Bakker de Jong

Echte Bakker de Jong

Nes Ameland

Midden in Nes vindt u Bakkerij en IJssalon de Jong. Onze bakkerij bestaat al sinds 1725. Sinds 1949 maken wij al consumptie ijs in ons eigen bedrijf. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ons ijs is toegelaten tot het Amelands Produkt. Ons “Amelander Roomijs” wordt op ambachtelijke maar toch professionele wijze gemaakt in onze IJssalon. Het ijs wordt uitsluitend gemaakt van verse boerenmelk van Ameland. Kom en proef van onze vele lekkere en verrassende smaken!

IJsboerderij Boereiis

IJsboerderij Boereiis

Akkrum

Tussen Terherne en Akkrum staat een “Stjelp” boerderij. De vlaggen en vooral de speeltuin aan de voorkant verraden dat dit niet zomaar een boerderij is. Het is IJsboerderij ‘Boereiis’. Op zomerse dagen stikt het er van de fietsen. Voor veel dagjesmensen die een mooi rondje in Fryslân fietsen is de IJsboerderij een populaire en smakelijke stop tijdens hun fietstocht. Ook gezinnen met kinderen weten de ijsboerderij te vinden voor een leuk uitstapje.

IJsboerderij De Bûterkamp

IJsboerderij De Bûterkamp

Oudemirdum

IJsboerderij de Bûterkamp van Sjoerd Brandsma en Akke Breeuwsma in Oudemirdum ligt op een prachtige locatie. Aan de ene zijde grenst het bedrijf aan het IJsselmeer en aan de andere zijde aan de Gaasterlandse bossen. In 1999 zijn ze de melkveehouderij in Oudemirdum gestart. Koeien melken doet Sjoerd bijna elke dag.

IJsboerderij de Saks

IJsboerderij de Saks

Steggerda

Op deze monumentale boerderij wordt op ambachtelijke wijze boerderij ijs gemaakt. Natuurlijk zonder kleur-geur en conserveringsmiddelen toe te voegen.

IJsboerderij Margje 24

IJsboerderij Margje 24

Workum

Het allerlekkerste roomijs met diverse smaken. Hier volgt een greep uit ons ijs-assortiment: Aardbeienijs, Bananenijs, Caramelijs, Advocaatijs, Boerenjongensijs, Cookiesijs, Citroenijs, Yoghurtijs, Smurfenijs, Stracciatellaijs, Hazelnootijs, Chocoladeijs en Vanilleijs. Zo nu en dan proberen we een nieuwe smaak uit.

IJsboerderij-Camping De Geele Bosch

IJsboerderij-Camping De Geele Bosch

Oldeholtwolde

In het voorjaar van 2002 zijn wij gestart met het bereiden van ambachtelijk boerenijs als erkent boerenijsbereider. Dit bereiden wij van de melk van onze eigen koeien in de ijsmakerij op een verantwoorde manier.

Jochum de Boer

Jochum de Boer

Kimswerd

Doordat Jochum de Boer uit Kimswerd biologische groenten in zijn eigen kas teelt kunnen zijn klanten het hele jaar door genieten van verse groenten en fruit. Het aanbod varieert van aardbeien en courgettes tot aan raapstelen en winterpostelein. Daarnaast zijn in de boerderijwinkel ook producten te vinden van collega bioboeren.

Kaasboerderij Ameland

Kaasboerderij Ameland

Hollum

Bij Kaasboerderij Ameland wordt op een ambachtelijke manier kaas en ijs geproduceerd. De producten die hier worden gemaakt, bestaan grotendeels uit grondstoffen die van het eiland af komen.

Kaasboerderij De Deelen

Kaasboerderij De Deelen

Tijnje

Het beste van het land. Echte liefhebbers weten onze boerderijwinkel al jaren te vinden. Dat is geen wonder, want in onze winkel komt al het goede van ons land samen. Niet alleen heerlijke zelfgemaakte boerderijkazen, maar ook andere pure specialiteiten uit de streek. Denk aan boerenzuivel, ouderwets lekker ijs, ambachtelijke worsten en andere onweerstaanbare Friese lekkernijen.

Natuurtuin 't Hummelhûs

Natuurtuin 't Hummelhûs

Oudehorne

Boerderijwinkel 't Hummelhûs. In de boerderijwinkel kunt u streekprodukten uit de omgeving van Oudehorne kopen.

Restaurant t Snackbearske

Restaurant t Snackbearske

Beetsterzwaag

Bij 't Snack Bearske krijgt u een warm onthaal met veel eigen producten, zoals de Sweachster Appelbol, Sweachster Roggetruffels en andere huis-gemaakte snacks bij de koffie of een ander drankje. Ook kunt u in ons restaurant terecht voor een 3-gangen-diner.

Streekwinkel Priuw

Streekwinkel Priuw

Leeuwarden

Heerlijk voor op de boterham of voor op uw kaasplankje. Naast deze (h)eerlijke kazen verkopen wij ook biologische boerenkaas! Wij verkopen harde geitenkaas, geitenkaas met honing, met brandnetel, met Italiaanse kruiden, met koriander/fenegriek, blauwschimmelgeitenkaas en geitenkaasfeta. In de zomerperiode is er weer verse schapenkaas, skiepetsiis. De harde schapenkaas is behalve in naturel ook in verschillende melanges te verkrijgen.

Waterbuffelfarm

Waterbuffelfarm

Oldemarkt

Ons vlees van de Waterbuffels is van uitzonderlijke kwaliteit die op een natuurlijke wijze zijn grootgebracht, de buffels worden in Natuurgras geweid en op stal krijgen ze natuurlijke producten zoals natuurgras, aardappelen, en kleimineralen, hier wordt voor de rest niets aan toegevoegd zo werken wij aan een toekomst en bovenal respect voor natuur en leefomgeving.