Handwerk/Ambacht

Ambachtelijk Friesland

Ambachtelijk Friesland

Friesland

De vereniging Ambachtelijk Friesland is in 1985 opgericht door enkele actieve ambachtslieden. Het doel van destijds het ambachtelijk werken steunen en stimuleren past geheel bij de geest van deze tijd.

Atelier Glashouwer

Atelier Glashouwer

Hindeloopen

Wij zijn gespecialiseerd in de tradionele Hindelooper schilderkunst en de prachtige kleurrijke stoffen die vroeger ook gebruikt werden in de Hindelooper klederdracht. In onze winkel vindt u een ruim assortiment Hindelooper schilderwerk.

Atelier Kleine-Lijn, ambachtelijke katoendrukkerij

Blije

KerstpakkettenLijn is sinds 2000 gespecialiseerd in het ontwikkelen van unieke producten voor o.a. kerstpakketten, relatiegeschenken en streekproducten.

Bezoekboerderij de Gèskieker

Bezoekboerderij de Gèskieker

Kinnum Terschelling

Naast onze rundvleespakketten kun je in de boerderijwinkel ook terecht voor lekkere eilandsouvenirs, Terschellinger kaas, verse eieren, aardappels, uien, verschillende soorten thee, Hollands keukentextiel, buitenspeelgoed voor de kinderen, sokken en sloffen en andere originele cadeautjes met een knipoog naar de boerderij.

Botanische tuin De Kruidhof

Botanische tuin De Kruidhof

Buitenpost

Wandel door De Kruidhof en geniet van onze 17 thematuinen, elk met hun eigen unieke plantencollecties en bijzonderheden. In totaal groeien er zo’n 2.000 plantensoorten op ruim 3,5 ha. De tuinen zijn gevarieerd en hebben zowel recreatieve, educatieve als informatieve elementen.

Cadeauwinkel Op 'e Stâl

Cadeauwinkel Op 'e Stâl

Buitenpost

Bij Op 'e Stâl kunt u terecht voor authentieke cadeaupakketten van diverse accessoires en streekproducten uit de Friese Wouden en het Waddengebied, zoals producten met het streekmerk Wâldpyk en Waddengoud.

Cranberry Cultuur Skylge

Cranberry Cultuur Skylge

Formerum, Terschelling

Begin 1990 kregen de Terschellinger Cranberries het certificaat van biologische Cranberries en daardoor bezitten veel van onze Cranberryproducten het keurmerk EKO. De Cranberryoogst loopt doorgaans van 1 september tot eind oktober en wordt door een groep vaste plukkers, met harkbakken in de duinvalleien van Terschelling geoogst. 

De Jouster Klokkenmakerij

De Jouster Klokkenmakerij

Joure

Vanaf het begin van de 18e eeuw zijn er stoelklokken gemaakt. Eerst eenvoudig van uitvoering met een vlakke kast. In de tweede helft van de 18e eeuw is de eerste staartklok gemaakt. De stoelklok moest toen concurreren met de staartklok en daarom is de stoelklok steeds meer "versierd". Een friese klok was de klok van deze streek maar is in de loop der jaren verspreid en geliefd in de gehele wereld.

friese-produkten

friese-produkten

Leeuwarden

Friese-producten.nl. Friesland's goedkoopste en grootste webwinkel Friese producten, kado's en Friese souvenirs. Ruim 1217 Friese artikelen en Friesland souvenirs uit voorraad geleverd. Vandaag besteld, (over)morgen in huis!

FRIEStile Ambachtelijke tegels

FRIEStile Ambachtelijke tegels

Kimswerd

FRIEStile ,

Bij FRIEStile worden originele Friese witjes gemaakt

en op ambachtelijke wijze beschilderd.

Van klassiek tot hedendaags en vooral in opdracht.

Het echte Friese witje is 13x13 cm. Met 2 spijkergaatjes

op de hoeken, en is helemaal handgemaakt op authentieke wijze.

De klei wordt gesneden, gedroogd, geglazuurd en daarna gebakken.

Voor het schilderen wordt eerst een glazuurlaag aangebracht

waar op geschilderd wordt. De tegel wordt weer

gebakken op 1000 graden en zo versmelten de kleuren.

Kijk eens op de site van FRIEStile.nl en raak geïnspireerd,

veel is mogelijk van klein cadeau tot groot tableau.

Voor de keuken of historische restauraties.

FRIEStile staat voor freestyle op tegels.

Vraag naar de mogelijkheden bij Sjoukje  06 41341320

info@friestile.nl of kom eens langs in de showroom/atelier.

Hindelooper schilderkunst

Hindelooper schilderkunst

Hindeloopen

De Hindelooper schilderkunst is een uniek beroep, dat slechts door nog een paar vaklieden wordt uitgeoefend. Gauke en Pieter Bootsma beschilderen nog naar oude traditie alle denkbare voorwerpen en meubilair met de hand in deze specifieke stijl. Alle mogelijke beschilderde voorwerpen kunt u in onze winkel van ca 150 m2, bewonderen, bestellen en of direct meenemen. Zelf aangeleverde voorwerpen kunnen worden beschilderd.

Houtzaagmolen De Rat

Houtzaagmolen De Rat

IJlst

Verkoop van houten snijplanken.

Aan de boorden van de Geeuw, de eeuwenoude vaarverbinding tussen IJlst en Sneek staat de unieke houtzaagmolen "de Rat" die nog volop in produktie is.

Inlands Hout

Inlands Hout

Burgum

Alle houtsoorten zijn als plaathout aanwezig in de meest uiteenlopende maten. Iepen, vruchtbomenhout, noten, larix, grenen en douglas worden eerst in eigen beheer een ruime tijd gewaterd om het hout vormvast, fraaier en duurzamer te maken.

It Fallaet

It Fallaet

Drachtstercompagnie

2 dagen in de week is onze boerderijwinkel geopend. Een groot deel van ons assortiment bestaat uit verse producten. Het gaat dan o.a. om boerenkaas uit de streek, eieren, zuivelproducten. We verkopen ook groente en kruiden uit de eigen moestuin. Vanuit de diepvries verkopen we biologisch vlees wat klaargemaakt is door ons op een andere locatie.

Jansma's Hof

Jansma's Hof

Katlijk

Op het tuincentrum vindt u een ruim assortiment artikelen gericht op de buitenruimte. U kunt naast beplanting, bemesting e.d. ook bij ons terecht voor tuinmeubelen en leuke (tuin) accessoires. Het assortiment beplanting hebben wij deels in volle grond en deels in pot/container.

Jellema Specialiteiten

Jellema Specialiteiten

Franeker

Sinds 1995 runnen wij, Gerke en Hilly, deze winkel.
 In de loop van de jaren is ons assortiment zeer uitgebreid.
 Meer mensen worden bewust van gezonde voeding.
 Daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres. Samen met ons team kunnen wij u alle dagen helpen met het uitzoeken van lekkere dingen,
 of met het samenstellen van smaakvolle pakketten.
 

Kaas & Worst en meer

Kaas & Worst en meer

Oudehaske

Normaal gesproken treft u mij 'life', in het echt, op de zaterdagmarkt in Sneek, op een beurs / fair of op een braderie ergens in het land. Helaas kan ik niet overal staan met mijn kraam, maar als u een herhaal aankoop wilt doen van de lekkerste ambachtelijke boerenkaas en droge worst, bied ik mijn ambachtelijke streekproducten, maar ook vele Friese Souvenirs aan in mijn webwinkel www.KaasEnWorst.nl, zodat ik u toch kan bedienen!

Kaasboerderij De Pieter Peit’s Hoeve

Kaasboerderij De Pieter Peit’s Hoeve

Lies Terschelling

In het kaaswinkeltje verkopen wij naast onze eigen kaas, yoghurt en boter ook andere Eilander producten. U vindt er onder meer blueberry- en cranberryjam, honing en mosterd. Er is tevens een keur aan boerderijspeelgoed, keukengerei, klompen en allerlei souvenirs.

Kaaspakket

Kaaspakket

Joure

Onze drijfveer: Laten zien welke prachtige streekproducten er worden geproduceerd in ons eigen land. Wij brengen graag de Friese boer dichter bij u. Zowel vanuit onze winkel in Joure als online.

Kaatsatelier Scheepvaart

Kaatsatelier Scheepvaart

Makkum

De kaatswant is een onmisbaar en tevens een veelbesproken attribuut bij de kaatssport. Daar de want vroeger als bescherming voor de hand diende is deze inmiddels ontwikkeld tot een slaginstrument, die veel voor- en tegenstanders kent.

Klokkenmakerij van der Meulen

Klokkenmakerij van der Meulen

Scharsterbrug

Deze uurwerken worden in eigen werkplaats gemaakt. De tandwielen worden in een kopergieterij in zandvormen gegoten net als dat vroeger ook al gebeurde. Deze ruwe tandwielen worden bij ons op maat afgedraaid, waarna zij in de freesmachine voorzien worden van het juiste aantal tanden. De geprofileerde pilaren worden afgedraaid en gepolijst.

Koch Pottery

Koch Pottery

Workum

Pottenbakkerij Koch Pottery is gevestigd in Workum en er wordt nog dagelijks gewerkt in de pottenbakkerij. Het is mogelijk in overleg iets te ontwerpen en te maken. Ons keramiek wordt op hoge temperatuur,1300 graden, gebakken waardoor het geschikt is voor de tuin. U bent altijd welkom bij Koch Pottery.

Koninklijke Tichelaar Makkum

Koninklijke Tichelaar Makkum

Makkum

Koninklijke Tichelaar Makkum (1572)  is het oudste bedrijf in Nederland en wereldwijd  een begrip op keramisch gebied. Door de eeuwen heen heeft het een onschatbare bron aan kennis en kunde opgebouwd en de bewezen duurzame eigenschappen van het materiaal, de tijdloze schoonheid en de culturele meerwaarde van zijn producten zijn actueler dan ooit.

Nationaal Vlechtmuseum

Nationaal Vlechtmuseum

Noordwolde

Het Vlechtmuseum heeft een brede collectie van zowel traditioneel als eigentijds vlechtwerk. Naast het bekende mandwerk en meubilair zijn er ook sieraden, kunstnijverheid, gebruiksvoorwerpen, designobjecten, verpakkingen en gebruiksvoorwerpen te zien. Nu ook met online-webwinkel en museumshop.

Natuurvoedingswinkel De Eerlijkheid

Natuurvoedingswinkel De Eerlijkheid

Makkum

Op het plein, midden in het gezellige centrum van Makkum, Zuidwest Friesland, kunt u eerlijke streekproducten kopen bij "De Eerlijkheid". Biologische producten, Tarwe producten, Soepen, Bier, Schoonheidsproducten etc. Makkum is bekend om de leuke huisjes met mooie geveltjes, de jachthaven en het prachtige strand aan de kust van het IJsselmeer.

Pilat & Pilat

Pilat & Pilat

Twijzel

De massief houten meubelcollectie van Pilat&Pilat is onder de naam Famylje Collection een internationaal befaamde collectie van evenwichtige ontwerpen. De herkenbare krachtige horizontale en verticale lijnen zorgen voor natuurlijk evenwicht. De zichtbare houtverbindingen zijn een graag gezien en overtuigend detail. Elk meubelstuk is een persoonlijkheid.

Pottenbakkerij Kunst

Pottenbakkerij Kunst

Workum

In het centrum van het Friese stadje Workum is in een fraai gerestaureerd pand sinds 1971 Pottenbakkerij Kunst gevestigd. Na jarenlang voor verschillende Friese aardewerk fabrieken te hebben gewerkt, begint Lammert Kunst in deze voormalige broodbakkerij zijn eigen pottenbakkerij.

Roosje Hindeloopen Holland

Roosje Hindeloopen Holland

Hindeloopen

Roosje Hindeloopen dateert uit deze 19e eeuw en is doorgegaan op de oude ambachtelijke basis met authentieke kleuren en motieven. Derhalve dus niet alleen in voor Hindeloopen, maar voor liefhebbers over de gehele wereld. Een waardig stukje roem van Hindeloopen.

Streekwinkel Priuw

Streekwinkel Priuw

Leeuwarden

Heerlijk voor op de boterham of voor op uw kaasplankje. Naast deze (h)eerlijke kazen verkopen wij ook biologische boerenkaas! Wij verkopen harde geitenkaas, geitenkaas met honing, met brandnetel, met Italiaanse kruiden, met koriander/fenegriek, blauwschimmelgeitenkaas en geitenkaasfeta. In de zomerperiode is er weer verse schapenkaas, skiepetsiis. De harde schapenkaas is behalve in naturel ook in verschillende melanges te verkrijgen.

[12  >>