Bierbrouwerijen

Amelander Bierbrouwerij

Amelander Bierbrouwerij

Ballum, Ameland

Amelander bierbrouwerij is een kleine ambachtelijke brouwerij met een bierwinkel en een gezellig proeflokaal in een verbouwde boerderij aan de Smitteweg net buiten Ballum. De verschillende soorten speciaalbier én cranberrylikeur worden hier met veel zorg gemaakt.

Bierbrouwerij Noarder Dragten

Bierbrouwerij Noarder Dragten

Drachten

Met liefde en passie brouwen wij ons eigen bier DPA in onze eigen brouwerij in Drachten. Wij danken onze naam aan het dorp Drachten in Friesland. In de 17e eeuw is Drachten ontstaan uit de dorpen Noorder en Zuider Dragten. Onze brouwerij staat in het Noorden en deze lokatie werd vroeger op zijn Friesch Noarder Dragten genoemd

Bierbrouwerij Schoemrakker

Bierbrouwerij Schoemrakker

West-Terschelling

Aan de voet van de Brandaris ligt de eerste Terschellinger Bierbrouwerij "Schoemrakker". De sinds 2014 in gebruik zijnde brouwerij bestaat hoofdzakelijk uit de brouwinstallatie, de vergistingstanks en de lageringstanks. Hier wordt met mooie grondstoffen ons heerlijke bier gebrouwen, te weten: Schoemrakker Brandaan, Schoemrakker Halmblond, Schoemrakker Witte Wiif en Schoemrakker Tjuster.

Bierbrouwerij “de Hoge Stins”

Bierbrouwerij “de Hoge Stins”

Burgum

Kâld Kletske bieren (Hoogstins) zijn van hoge gisting. Ambachtelijk en met passie gebrouwen. Ongefilterd en ongepasteuriseerd, met nagisting op fles.

BrouwDOK

BrouwDOK

Harlingen

BrouwDOK is opgericht door Gerard Ypenga om liefhebbers van ambachtelijk en smaakvol gebrouwen bieren een grotere keus te geven binnen het huidige aanbod. Maar ook diegene die niet tot de biergeeks of hopheads behoren wil Gerard graag kennis laten maken met de wereld van speciaal bieren.

Brouwerij Brandsma

Brouwerij Brandsma

Augustinusga

Brouwerij Brandsma volgt geen trends, maar creëert zijn eigen. Bier moet in basis gewoon simpel en goed zijn. Bij het ontwikkelen van een recept ga ik uit van een bepaald biertype en probeer daar mijn eigen twist aan te geven.

Brouwerij De Kroon op Leeuwarden

Brouwerij De Kroon op Leeuwarden

Leeuwarden

Brouwerij De Kroon op Leeuwarden is een initiatief van keukentafel-hobbybrouwer Ulco de Jong. Met zijn passie voor alles wat smaak, een 'bite' én liefst een stevige afdronk heeft, brouwt hij de meest uiteenlopende bierrecepten.

Drachtsterbrouwers

Drachtsterbrouwers

Drachten

Wij brouwen sinds 2015 speciaalbieren met de naam Koningshert. Ons afzetgebied is voornamelijk gemeente Smallingerland en de directe omgeving.

Friese Bierbrouwerij Us Heit

Friese Bierbrouwerij Us Heit

Bolsward

De Friese Bierbrouwerij is een klein familiebedrijf, die maar liefst acht verschillende speciaalbieren brouwt. Voor het brouwen van Us Heit speciaalbieren wordt uitsluitend gebruik gemaakt van natuurlijke ingrediënten en dat proef je: Natuurzuiver bier met karakter. Ook wordt hier een bijzondere single malt whisky gestookt, genaamd Frysk Hynder. 

Frysk

Frysk

Wolvega

Het bureau voor toerisme Friesland Holland gaat meer hoogwaardige Friese producten inzetten om Friesland internationaal in beeld te brengen als Europa’s meest veelzijdige vakantiebestemming. De succesvolle samenwerking met e-bike producent Batavus voor de bevordering van het fietstoerisme in Friesland krijgt daarom een zusje: Frysk Landbier.

Grutte Pier Brouwerij

Grutte Pier Brouwerij

Leeuwarden

Wij brouwen speciaalbier, bieren vol van smaak en karakter. Als je een bier van ons drinkt dan ervaar je iets, je maakt wat mee, je proeft onze passie voor bier. De bieren die wij brouwen zorgen voor een genietmoment. Je voelt je een held! De Grutte Pier Tripel is een bier voor helden!

Kleine Beer Brouwerij

Kleine Beer Brouwerij

Lemmer

De liefde voor mooie, lekkere en goede bieren heeft ons overtuigd om zelf de ketels op te stoken en de wereld deelgenoot te maken van onze passie voor bier.

Kouwe Seun Pilsner

Kouwe Seun Pilsner

Harlingen

Kouwe Seun is een echt Harlinger biertje voor Ouwe Seunen en andere bierliefhebbers. Het bier is in dertien kroegen in Harlingen te krijgen en is bedacht door Richard Kienstra.

Terschellinger Bieren

Terschellinger Bieren

Terschelling Baaiduinen

Terschelling is met Scelling Blond, Scelling Stout, Scelling Koan en Scelling Zomer vier nieuwe speciaal bieren rijker. De bieren zijn verkrijgbaar in flesjes van 33cl en/of 75cl.