Restaurants met streekproducten

Brasserie De Mallemok

Brasserie De Mallemok

Sloten

Wij bereiden onze producten voornamelijk houtgestookt op diverse grills, keramische BBQ’s en smokers. Het gehele proces is van dichtbij mee te maken in onze open keuken, geregeld zijn onze koks buiten te vinden tijdens low and slow bereidingen op de Monolith of de offset smoker.

De Walrus Leeuwarden

De Walrus Leeuwarden

Leeuwarden

De Walrus Leeuwarden

De Walrus Sneek

De Walrus Sneek

Sneek

De Walrus Sneek

Herberg Het Volle Leven

Herberg Het Volle Leven

Appelscha

Vegetarische, biologische keuken. Uit eigen moestuinIn de keuken van de herberg draait alles om groentes, die we in talloze creatieve variaties op uw bord brengen.

Het Spijshuys

Het Spijshuys

Boornbergum

Het Spijshuys is gevestigd in een prachtig gerenoveerd voormalig dorpscafé. Samen of met vrienden en familie genieten van heerlijke streekgerechten. Of een zakelijk diner in de apart gesitueerde ‘opkamer’. En bij mooi weer een drankje op het gezellige terras.

Hotel & Restaurant Jans

Hotel & Restaurant Jans

Rijs

Hotel Restaurant Jans, het vertrouwde adres voor iedereen die rust, ruimte en een 3-sterren hotel en/of restaurant zoekt. Direct grenzend aan het Rijsterbos, gelegen in het prachtige Gaasterland met haar afwisselende, glooiende landschap.

Hotel Restaurant de Abdij van Dokkum

Hotel Restaurant de Abdij van Dokkum

Dokkum

Gezeten in het restaurant voor 1 van de grote klassieke ramen met uitzicht op de Markt van Dokkum kunt u volop genieten van de gerechten van onze koks.

Restaurant 't Havenmantsje

Restaurant 't Havenmantsje

Harlingen

Eerbied voor het gerecht. Niet meer, niet minder. Aandacht voor het erfgoed. Niet alleen culinair, maar ook het Wad. Op deze locatie en in deze prachtige plaats, bevoorrecht met zoveel streekproducten in het achterland en de overvloed aan prachtige zaken uit het Werelderfgoed dat voor ons ligt, kunnen we niets anders dan deze bevindingen met u delen.

Restaurant Anno 88

Restaurant Anno 88

Heerenveen

Wij werken uitsluitend met verse en streekgebonden producten, zo komen onze groenten rechtstreeks uit de tuin. Alle groenten zijn onbespoten en vers van het land. Bij ons vind u alleen duurzaam vlees op de menukaart, en alles wat wij serveren is huisgemaakt.

Restaurant By Ús

Restaurant By Ús

Leeuwarden

Restaurant "By ús" is gevestigd in het oude stadscentrum van onze Friese hoofdstad Leeuwarden, in de keuken wordt regionaal en veelal biologisch gekookt met groente en kruiden uit de dorpstuin, vis schaal en schelpdieren uit de Waddenzee, lam uit de Wouden en rund van het Lauwersland.

Restaurant De Hinde

Restaurant De Hinde

Hindeloopen

Restaurant De Hinde is al generaties lang een familiebedrijf. De huidige uitbaters zijn Harmen en Bea Ligthart, respectievelijk chefkok en gastvrouw. De Hinde ligt op de mooiste plek van Hindeloopen, prominent aan de oude haven, met uitzicht op het IJsselmeer. 's Zomers een plek waar het een komen en gaan is van recreatievaart.

Restaurant De Koningshof

Restaurant De Koningshof

Heerenveen

In ons restaurant kunt u in een stijlvolle ambiance lekker uit eten en drinken in Friesland, Heerenveen. Onze keuken zet iedere dag een koningsmaal op tafel. We gaan met de culinaire seizoenen mee en de menukaart wordt regelmatig vernieuwd. Zo wordt uit eten gaan een culinair feest!

Restaurant Eindeloos

Restaurant Eindeloos

Leeuwarden

Midden in de historische binnenstad van Leeuwarden vindt u in een monumentaal pand restaurant Eindeloos van eigenaar en chef-kok Willem Schaafsma.
Het historische pand heeft een eigentijdse uitstraling.

Restaurant het Ambacht

Restaurant het Ambacht

Heerenveen

Het Ambacht is de naam van ons bijzondere Friese restaurant. Ons restaurant is gevestigd in de voormalige Technische School van Heerenveen. Mijn naam is Henk Markus en samen met mijn brigade bereiden wij uitzonderlijke gerechten tegen betaalbare prijzen.

Restaurant It Pottebakkershûs

Restaurant It Pottebakkershûs

Workum

It Pottebakkershûs biedt vele mogelijkheden: bijzondere koffie- en theesoorten, overheerlijk zelfgebakken taarten, high tea, biologische vis en vegetarische wereldgerechten voor lunch of diner

Restaurant Sluiszicht

Restaurant Sluiszicht

Workum

Restaurant Sluiszicht in het Friese Elfstedenplaatsje Workum, heeft een idyllische ligging. Het heeft een terras aan het water en een leuk uitzicht op de brug.

Restaurant van Buren

Restaurant van Buren

Leeuwarden

De regelmatig wisselende lunchkaart biedt keuze uit sandwiches, salades en warme lunchgerechten. Onze dinerkaart bestaat uit verschillende kleine gerechten met duidelijk een Friese invloed.

Restaurant `t Witte Huis

Restaurant `t Witte Huis

Donkerbroek

Dagelijks past men samen met de koks de inhoud van de menukaart aan op dagverse gerechten en de variatie van verse groenten. Want gezond en vers eten vindt de chefkok erg belangrijk.

Sems Restaurant

Sems Restaurant

Leeuwarden

Verrassende gerechten. Onze koks bedenken steeds weer nieuwe, verrassende gerechten. Daarvoor gebruiken ze maximaal vier of vijf ingrediënten van – uiteraard – topkwaliteit. De originele structuur en smaak blijven altijd intact. Verder werken ze volgens de principes van Dutch Cuisine : cultuur, gezond, natuur, kwaliteit en waarde. Onze gasten weten dit te waarderen!