Zoetwatervis

Amelander Meervalkwekerij

Amelander Meervalkwekerij

Buren Ameland

Op het schitterende Waddeneiland Ameland vindt u aan de Kooiweg, even buiten het meest oostelijk gelegen dorp Buren, de Amelander Meervalkwekerij van de Gebroeders Martin en Peter Metz. In verschillende bassins ondergaat de Afrikaanse Meerval hier zijn groeiproces. Wilt u het hele proces eens van dichtbij meemaken? Kom gerust langs! Op gezette tijden worden er rondleidingen gegeven op het bedrijf.

Bioweb

Bioweb

Friesland

Bij Bioweb besteld u met het gezondste gemak uw boodschappen zo vaak en zo veel als u maar wilt. Onze webwinkel is 24 uur per dag, 7 dagen per week open. Onze 'sluitingstijd' is elke woensdag 11 uur precies, bestellingen na die tijd worden automatisch meegenomen voor de volgende bezorgweek.
Boodschappen die gedaan zijn voor woensdag 11 uur worden de vrijdag daar op volgend bezorgd, onze bezorgregio is de provincie Friesland.

Damstra Visgroothandel

Damstra Visgroothandel

Woudsend

Tussen de Friese meren vindt u in het authentieke dorp Woudsend met de smalle steegjes en de gezichtsbepalende molens, Damstra Visgroothandel. Sinds 1989  handelt en verwerkt Damstra zoetwatervis, van paling tot voorn, voor de groothandel en distributeurs. ‘Van jongs af aan ben ik al geïnteresseerd in vis vangen en verkopen’, vertelt Eeuwke Damstra, de eigenaar.

 

Het Olde Ambaecht

Het Olde Ambaecht

Terschelling West

De lokale duurzame vis en zeezoutrokerij van Terschelling, waar het heden en verleden samengaan in Het Olde Ambaecht. Onze makreel, paling en zalm zijn extra gezond door onze slow smoked rookwijze, het mineraalrijke pekelbad en de omega 3 vetten die behouden zijn gebleven door ambachtelijk vakmanschap.

Palingvisser Ale de Jager

Palingvisser Ale de Jager

Reduzum

Ale de Jager is palingvisser van beroep en werkzaam in het midden van Friesland, tussen Grou en Drachten. Graag maken wij u deelgenoot van het Friese buitenleven door u mee te nemen in onze praam over de meren en langs de fuiken. Er zijn diverse arrangementen mogelijk op onze praam ‘’Anguilla’’.

Veltman Visservice

Veltman Visservice

Harlingen

Veltman Visservice is een begrip wanneer het gaat om inkoop, verwerking en leveren van een groot assortiment aan vissoorten. Direct vanuit zee, vers in de keuken.

Vishandel Metz

Vishandel Metz

Nes Ameland

In het centrum van het mooie dorp Nes kunt u bij "Vishandel Metz' terecht voor de Amelander Kokkels en Harderfilet.  De harders worden op ambachtelijke wijze, met staande netten, gevangen in de Noord- en waddenzee rondom het eiland. De vis wordt daarna direct geleverd aan de Vishandel zodat absolute versheid gegarandeerd is. De harders worden op diverse manieren verwerkt en bereid. U kunt de harderfilet ter plaatse nuttigen in het sfeervolle eetgedeelte van de zaak of meenemen voor eigen bereiding.

Visserijbedrijf F. Visserman

Visserijbedrijf F. Visserman

Heeg

Freerk Visserman is de laatste beroepsvisser van Heeg, van oudsher het palingdorp bij uitstek. In 2009 nam hij het vissersbedrijf van zijn vader over. Eerder reisde hij de wereld rond. Juist het reizen bracht hem er toe visser te worden.