Aardappels

Aardappelkwekerij Jansen

Aardappelkwekerij Jansen

Fochteloo

Wij zijn een aardappelbedrijf, dat zich heeft gespecialiseerd in het kweken van nieuwe aardappelrassen en het telen van consumptieaardappelen die wij verkopen bij de boerderij in het Fochtelooërveen.

Bakkerbio Munnekezijl

Bakkerbio Munnekezijl

Munnekezijl

Net buiten het Fries/Groninger dorp Munnekezijl, aan de rand van het Lauwersmeergebied, ligt onze boerderij waar wij een biologisch landbouwbedrijf runnen onder de naam ‘Bakkerbio VOF’.

Bezoekboerderij de Gèskieker

Bezoekboerderij de Gèskieker

Kinnum Terschelling

Naast onze rundvleespakketten kun je in de boerderijwinkel ook terecht voor lekkere eilandsouvenirs, Terschellinger kaas, verse eieren, aardappels, uien, verschillende soorten thee, Hollands keukentextiel, buitenspeelgoed voor de kinderen, sokken en sloffen en andere originele cadeautjes met een knipoog naar de boerderij.

Biologische Markt Drachten

Biologische Markt Drachten

Drachten

U kunt op de Biologische Markt terecht voor bijna al uw biologische boodschappen, zoals verse groenten en fruit, kruidenierswaren, brood en banket en biologische kaas.

Biologische Markt Leeuwarden

Biologische Markt Leeuwarden

Leeuwarden

U kunt op de Biologische Markt terecht voor bijna al uw biologische boodschappen, zoals verse groente en fruit, kruidenierswaren, brood en banket en kaas/zuivel/eieren.

Bioweb

Bioweb

Friesland

Bij Bioweb besteld u met het gezondste gemak uw boodschappen zo vaak en zo veel als u maar wilt. Onze webwinkel is 24 uur per dag, 7 dagen per week open. Onze 'sluitingstijd' is elke woensdag 11 uur precies, bestellingen na die tijd worden automatisch meegenomen voor de volgende bezorgweek.
Boodschappen die gedaan zijn voor woensdag 11 uur worden de vrijdag daar op volgend bezorgd, onze bezorgregio is de provincie Friesland.

Boerderij & Streekproducten winkeltje ‘t Bintje

Boerderij & Streekproducten winkeltje ‘t Bintje

Ballum, Ameland

In het pittoreske dorpje Ballum vindt u het Boerderij & Streekproducten winkeltje ‘t Bintje. Bij ons kunt u vele van de Amelander producten vinden. Waaronder ook onze eigen geteelde aardappelen van het soort “Frieslander en Rosagold” en vlees van eigen Amelander koeien.

Bonaventura

Bonaventura

Ternaard

In de boerderijwinkel van de familie Engels zijn volop biologische aardappelen en groenten te koop. Niet alleen de eigen groenten verkopen ze, waaronder pompoenen, maar ook fruit en vlees van collega bioboeren. Daarbij verkoopt Bonaventura de producten ook via de biologische webwinkels van Van Eigen Erf.

Ekoboerderij “De Koarte Warren”

Ekoboerderij “De Koarte Warren”

Haskerdijken

Ekoboerderij “De Koarte Warren” Wij hebben een melkveehouderij bedrijf en een kleine kippen tak. We produceren melk, vlees en eieren.
Verkoop van; melk, eieren, vlees (rund,varken,kip en lams) en Van Eigen Erfproducten. Tevens zijn wij afhaalpunt van bezorgdienst fryslân.
Op onze boerderij houden wij koeien, jongvee, kippen, geiten, schapen, pony’s en konijnen. Ook ontvangen wij excursies en geven wij rondleidingen.

Farmily – Rechtstreeks van de boer

Farmily – Rechtstreeks van de boer

Harich

Farmily – Rechtstreeks van de boer. Eerlijke prijzen. Lokaal = weinig voedselkilometers. Relatie met natuur en seizoenen. Transparant. Vers

Fries Veenweidevlees

Fries Veenweidevlees

Rohel

Fries veenweidevlees. Dit vlees van runderen, varkens, kippen en schapen wordt geproduceerd op de Aktiviteitenboerderij van Steven en Klaziena van der Zee. Sind juli 2011 fokken en mesten we vleesvee. Het vlees wordt verkocht in onze boerderijwinkel welke gebouwd is in de voormalige melkstal. 

Gerbranda State

Gerbranda State

Pietersbierum

Gerbranda State is een veelzijdig biologisch dynamisch bedrijf met akkerbouw, groenteteelt, melkgeitenhouderij en een zorgboerderij. De boerderij is in handen van twee stellen; Asse en Veronica Aukes en Sander en Marjolein Koster.

 

Greydanus Aardappelgroothandel & Transport BV

Greydanus Aardappelgroothandel & Transport BV

Heerenveen

Een moderne, flexibele en klantgerichte aardappel groothandel. Dat is de beste typering voor Greydanus Aardappelgroothandel & Transport BV dat vanuit Heerenveen haar klanten dagelijks voorziet van een breed assortiment aardappelen en aardappelproducten.

It Griene Strân

It Griene Strân

Workum

It Griene Strân in Workum van Jan Pieter van der Plaats ligt vlak langs het IJsselmeer. In 1950 is het bedrijf door de ‘pake' van Jan Pieter gestart. Een echt familiebedrijf dus. Eind jaren tachtig zijn ze op biologische wijze gaan verbouwen. "We zijn toen gaan inzien dat bestrijdingsmiddelen en kunstmest schadelijk kunnen zijn voor het milieu en de mens.

Jochum de Boer

Jochum de Boer

Kimswerd

Doordat Jochum de Boer uit Kimswerd biologische groenten in zijn eigen kas teelt kunnen zijn klanten het hele jaar door genieten van verse groenten en fruit. Het aanbod varieert van aardbeien en courgettes tot aan raapstelen en winterpostelein. Daarnaast zijn in de boerderijwinkel ook producten te vinden van collega bioboeren.

Natuurtuin 't Hummelhûs

Natuurtuin 't Hummelhûs

Oudehorne

Boerderijwinkel 't Hummelhûs. In de boerderijwinkel kunt u streekprodukten uit de omgeving van Oudehorne kopen.

Romsicht

Romsicht

Tijnje

De boerderijcamping waar je in indianentipi's kan slapen. Daar staat Romsicht in Tijnje bekend om. Minstens zo belangrijk voor Mia Stark en Appie Oosterloo is de boerderijwinkel. In 1997 zijn zij de winkel op het erf begonnen. "Wij hebben Simmenthaler vleeskoeien. Het vlees wordt door een kleine slager op ambachtelijke en traditionele wijze verwerkt.

Saadsum

Saadsum

Beetgumermolen

Durk van der Schaaf heeft een akkerbouwbedrijf in Beetgumermolen. Durk is één van de pioniers van de biologische landbouw in Friesland. " In 1966 ben ik omgeschakeld naar biologische landbouw. Ik was de eerste akkerbouwer in Friesland die biologisch is geworden. Al die tijd heb ik dezelfde gewassen verbouwd.

Smits Berlikum - Berlikumer Geeltje

Smits Berlikum - Berlikumer Geeltje

Berlikum

Smits Berlikum teelt en verkoopt de Wadden aardappel: het Berlikumer Geeltje. Het Berlikumer Geeltje is een Fries aardappelras dat rond 1890 is ontstaan. In de loop van de 20ᵉ eeuw is het ras verdrongen door aardappelen met een grotere opbrengst.

Streekmerk Wâldpyk

Streekmerk Wâldpyk

Buitenpost

Het streekmerk Wâldpyk staat voor streekeigen, duurzame ontwikkeling van De Friese Wouden. Via ontwikkeling van marktconcepten en communicatie/promotie ondersteunen we deze ontwikkeling. Typische producten, diensten en activiteiten van De Friese Wouden zijn dragers van het streekmerk.

WaddenGELUK

WaddenGELUK

Sexbierum

Gewassen die geteeld zijn onder deze bijzondere naam zijn ook bijzonder. De gewassen komen uit de Friese klei, gegroeid met de zilte lucht van de waddenwind. De producten vinden hun oorsprong in het Friese dorpje Sexbierum.

Wâldbaarch Farm

Wâldbaarch Farm

Jistrum

Wâldbaarch.farm levert Friese streekproducten en meer... Biologisch verantwoord vlees, ‘vergeten’ groenten, diverse rassen bonen, aardappelen en bietjes. Dankzij hobbyboer en kweker Henk Zuidema zetten particulieren en restaurants in de Friese Wouden bijzonder smaakvolle, exclusieve streekproducten op tafel. Wâldbaarch.farm levert aan particulieren en horeca.