Verse groenten

Bakkerbio Munnekezijl

Bakkerbio Munnekezijl

Munnekezijl

Net buiten het Fries/Groninger dorp Munnekezijl, aan de rand van het Lauwersmeergebied, ligt onze boerderij waar wij een biologisch landbouwbedrijf runnen onder de naam ‘Bakkerbio VOF’.

Bezoekboerderij de Gèskieker

Bezoekboerderij de Gèskieker

Kinnum Terschelling

Naast onze rundvleespakketten kun je in de boerderijwinkel ook terecht voor lekkere eilandsouvenirs, Terschellinger kaas, verse eieren, aardappels, uien, verschillende soorten thee, Hollands keukentextiel, buitenspeelgoed voor de kinderen, sokken en sloffen en andere originele cadeautjes met een knipoog naar de boerderij.

Biologische boerderijwinkel Ariëlla

Biologische boerderijwinkel Ariëlla

Sumar

Ariëlla heeft een ruim assortiment aan biologische producten. Natuurlijk verse groenten en fruit die we voor een deel zelf telen op ons land. Daarnaast is er een ruime keus uit biologische droogwaren voor het ontbijt en de warme maaltijd. Ook kunt u bij ons terecht voor vruchten- en groentesappen,  honing en versnaperingen. Elke vrijdag is er vers brood van bakker Bolhuis uit Jubbega.

Biologische Markt Drachten

Biologische Markt Drachten

Drachten

U kunt op de Biologische Markt terecht voor bijna al uw biologische boodschappen, zoals verse groenten en fruit, kruidenierswaren, brood en banket en biologische kaas.

Biologische Markt Leeuwarden

Biologische Markt Leeuwarden

Leeuwarden

U kunt op de Biologische Markt terecht voor bijna al uw biologische boodschappen, zoals verse groente en fruit, kruidenierswaren, brood en banket en kaas/zuivel/eieren.

Bioweb

Bioweb

Friesland

Bij Bioweb besteld u met het gezondste gemak uw boodschappen zo vaak en zo veel als u maar wilt. Onze webwinkel is 24 uur per dag, 7 dagen per week open. Onze 'sluitingstijd' is elke woensdag 11 uur precies, bestellingen na die tijd worden automatisch meegenomen voor de volgende bezorgweek.
Boodschappen die gedaan zijn voor woensdag 11 uur worden de vrijdag daar op volgend bezorgd, onze bezorgregio is de provincie Friesland.

Boerderij & Streekproducten winkeltje ‘t Bintje

Boerderij & Streekproducten winkeltje ‘t Bintje

Ballum, Ameland

In het pittoreske dorpje Ballum vindt u het Boerderij & Streekproducten winkeltje ‘t Bintje. Bij ons kunt u vele van de Amelander producten vinden. Waaronder ook onze eigen geteelde aardappelen van het soort “Frieslander en Rosagold” en vlees van eigen Amelander koeien.

Bonaventura

Bonaventura

Ternaard

In de boerderijwinkel van de familie Engels zijn volop biologische aardappelen en groenten te koop. Niet alleen de eigen groenten verkopen ze, waaronder pompoenen, maar ook fruit en vlees van collega bioboeren. Daarbij verkoopt Bonaventura de producten ook via de biologische webwinkels van Van Eigen Erf.

De Cuynder

De Cuynder

Donkerbroek

Wat biedt de Cuynder u? De smaak, de tijd die het krijgt om te groeien, iets wat tegenwoordig niet meer aan de orde is in de moderne land- en tuinbouw. Eerlijke producten met smaak, liefde vol geproduceerd zonder kunstmatige meststoffen, zonder bestrijdingsmiddelen, met beide benen op onze mooie aarde samen met alles wat leeft om ons heen.

De Goudrenet Natuurvoeding

De Goudrenet Natuurvoeding

Wolvega

Wij zijn een natuurvoedingswinkel met 99% biologische producten. Bio producten uit Friesland zijn: Fryslaner kazen o.a. blue de wolvega, jonge, belegen en jonge geitenkaas.

De Peuleschil

De Peuleschil

Rottevalle

Lekker en hartstikke gezond: kiemen. We kennen allemaal de tuinkers en alfalfa maar Biologische Kiemerij De Peuleschil heeft er nog veel meer. Ken je al de radijsachtige sango of het gezonde sap van tarwegras? Met een starterset kan je gemakkelijk zelf aan de slag en binnen een paar dagen heb je lekker verse kiemen voor op je brood, salade, soep of dip.

Ecoshop Helder

Ecoshop Helder

Lemmer

Ecoshop Helder is dé biologisch specialist van Lemmer en omstreken. In onze ruime winkel  aan de Vissersburen 32 bieden wij een compleet assortiment van duurzame, biologische, regionale, en natuurlijke producten, zoals groenten en fruit, vers brood, vlees en zuivel, droogwaar, wijnen, voedingssupplementen, lichaamsverzorgingsproducten en schoonmaak artikelen.

Ekoboerderij “De Koarte Warren”

Ekoboerderij “De Koarte Warren”

Haskerdijken

Ekoboerderij “De Koarte Warren” Wij hebben een melkveehouderij bedrijf en een kleine kippen tak. We produceren melk, vlees en eieren.
Verkoop van; melk, eieren, vlees (rund,varken,kip en lams) en Van Eigen Erfproducten. Tevens zijn wij afhaalpunt van bezorgdienst fryslân.
Op onze boerderij houden wij koeien, jongvee, kippen, geiten, schapen, pony’s en konijnen. Ook ontvangen wij excursies en geven wij rondleidingen.

Fries Veenweidevlees

Fries Veenweidevlees

Rohel

Fries veenweidevlees. Dit vlees van runderen, varkens, kippen en schapen wordt geproduceerd op de Aktiviteitenboerderij van Steven en Klaziena van der Zee. Sind juli 2011 fokken en mesten we vleesvee. Het vlees wordt verkocht in onze boerderijwinkel welke gebouwd is in de voormalige melkstal. 

Frytsjam Fruit en Fruitverwerking

Frytsjam Fruit en Fruitverwerking

Twijzel

Op de grens tussen Groningen en Friesland vind je deze bijzondere kwekerij. Naast blauwe bessen en vlierbessen tref je hier ook aronia- en duindoornbessen. En die vind je niet zo vaak in Nederland. Deze bessen bevatten veel anti-oxidanten en andere gezonde eigenschappen. In duindoorn zit bijvoorbeeld ook B12 die je normaal alleen in dierlijk eiwitten vindt en daarmee een mooie aanvulling is op een vegetarisch dieet.

Gaast’sperges asperges

Gaast’sperges asperges

Nijemirdum

Sinds 2015 verbouwt Gaast’sperges asperges op een stuk land in Gaasterland. Als geboren Gaasterlander wil de teler Jelmer graag de streek op de ‘menukaart’ zetten. De asperges verbouwt hij op duurzame wijze en wil daarmee een mooi, smakelijk en nieuw streekproduct aanbieden.

Gerbranda State

Gerbranda State

Pietersbierum

Gerbranda State is een veelzijdig biologisch dynamisch bedrijf met akkerbouw, groenteteelt, melkgeitenhouderij en een zorgboerderij. De boerderij is in handen van twee stellen; Asse en Veronica Aukes en Sander en Marjolein Koster.

 

Greydanus Aardappelgroothandel & Transport BV

Greydanus Aardappelgroothandel & Transport BV

Heerenveen

Een moderne, flexibele en klantgerichte aardappel groothandel. Dat is de beste typering voor Greydanus Aardappelgroothandel & Transport BV dat vanuit Heerenveen haar klanten dagelijks voorziet van een breed assortiment aardappelen en aardappelproducten.

Hooglands zeegroenten

Hooglands zeegroenten

Ferwert

Hooglands zeegroenten is gespecialiseerd in het op natuurlijke wijze kweken van zeegroenten. De groente groeit in de buitenlucht op kwelders aan de rand van de waddenzee. Deze kwelders worden regelmatig (bij vloed in combinatie met harde wind) overspoeld door de zee. De groente haalt hier de licht zilte smaak vandaan.

It Fallaet

It Fallaet

Drachtstercompagnie

2 dagen in de week is onze boerderijwinkel geopend. Een groot deel van ons assortiment bestaat uit verse producten. Het gaat dan o.a. om boerenkaas uit de streek, eieren, zuivelproducten. We verkopen ook groente en kruiden uit de eigen moestuin. Vanuit de diepvries verkopen we biologisch vlees wat klaargemaakt is door ons op een andere locatie.

It Griene Strân

It Griene Strân

Workum

It Griene Strân in Workum van Jan Pieter van der Plaats ligt vlak langs het IJsselmeer. In 1950 is het bedrijf door de ‘pake' van Jan Pieter gestart. Een echt familiebedrijf dus. Eind jaren tachtig zijn ze op biologische wijze gaan verbouwen. "We zijn toen gaan inzien dat bestrijdingsmiddelen en kunstmest schadelijk kunnen zijn voor het milieu en de mens.

Jellema Specialiteiten

Jellema Specialiteiten

Franeker

Sinds 1995 runnen wij, Gerke en Hilly, deze winkel.
 In de loop van de jaren is ons assortiment zeer uitgebreid.
 Meer mensen worden bewust van gezonde voeding.
 Daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres. Samen met ons team kunnen wij u alle dagen helpen met het uitzoeken van lekkere dingen,
 of met het samenstellen van smaakvolle pakketten.
 

Jochum de Boer

Jochum de Boer

Kimswerd

Doordat Jochum de Boer uit Kimswerd biologische groenten in zijn eigen kas teelt kunnen zijn klanten het hele jaar door genieten van verse groenten en fruit. Het aanbod varieert van aardbeien en courgettes tot aan raapstelen en winterpostelein. Daarnaast zijn in de boerderijwinkel ook producten te vinden van collega bioboeren.

Kruiden- & Plantloretuin De Goede Hoop

Kruiden- & Plantloretuin De Goede Hoop

Joure

De Plantloretuin is een ecologische tuin om in te dromen, om te converseren en te filosoferen over de aangename dingen in het leven; maar vooral een tuin om te genieten van planten, struiken, bomen en het water met zijn waterplanten.

Natuurtuin 't Hummelhûs

Natuurtuin 't Hummelhûs

Oudehorne

Boerderijwinkel 't Hummelhûs. In de boerderijwinkel kunt u streekprodukten uit de omgeving van Oudehorne kopen.

Saadsum

Saadsum

Beetgumermolen

Durk van der Schaaf heeft een akkerbouwbedrijf in Beetgumermolen. Durk is één van de pioniers van de biologische landbouw in Friesland. " In 1966 ben ik omgeschakeld naar biologische landbouw. Ik was de eerste akkerbouwer in Friesland die biologisch is geworden. Al die tijd heb ik dezelfde gewassen verbouwd.

Slagerij Ytsma

Slagerij Ytsma

Buren Ameland

Dat ambacht, kwaliteit en vakmanschap samengaan willen wij u graag laten zien op onze website. Wij zijn een Uw Slager 'Versmarkt' waarbij alles draait om vers. Van echt Amelands lamsvlees tot en met ons roggebrood, alles is van de beste kwaliteit. Ook kunt u bij ons terecht voor eigengemaakte maaltijden, diverse worstsoorten en niet te vergeten onze gourmetschotels en fruitmanden. Wij wensen u een smakelijk bezoek!

Streekmerk Wâldpyk

Streekmerk Wâldpyk

Buitenpost

Het streekmerk Wâldpyk staat voor streekeigen, duurzame ontwikkeling van De Friese Wouden. Via ontwikkeling van marktconcepten en communicatie/promotie ondersteunen we deze ontwikkeling. Typische producten, diensten en activiteiten van De Friese Wouden zijn dragers van het streekmerk.

Timpelsteed

Timpelsteed

Engwierum

In 2008 heb ik er voor gekozen om biologisch te gaan telen. Door deze keuze moesten de suikerbieten en een groot deel van de pootgoedteelt afgestoten worden, omdat er voor suikerbieten geen biologische afzet is en de pootgoedteelt extensiever is gemaakt. Hiervoor in de plaats kwamen zaaiuien, winterpeen, pompoenen enz.

WaddenGELUK

WaddenGELUK

Sexbierum

Gewassen die geteeld zijn onder deze bijzondere naam zijn ook bijzonder. De gewassen komen uit de Friese klei, gegroeid met de zilte lucht van de waddenwind. De producten vinden hun oorsprong in het Friese dorpje Sexbierum.

[12  >>