Attentie

Google Geocoding API error: The request was denied.

It Griene Strân

Workum

It Griene Strân in Workum van Jan Pieter van der Plaats ligt vlak langs het IJsselmeer. In 1950 is het bedrijf door de ‘pake' van Jan Pieter gestart. Een echt familiebedrijf dus. Eind jaren tachtig zijn ze op biologische wijze gaan verbouwen. "We zijn toen gaan inzien dat bestrijdingsmiddelen en kunstmest schadelijk kunnen zijn voor het milieu en de mens. Dus voor een schone en gezonde toekomst en het behoud van de puur natuurlijke smaak van onze producten."

Ze verbouwen vooral aardappelen, granen en verschillende soorten groenten. "Gaandeweg zijn we onze akkerbouwgewassen steeds meer rechtstreeks aan de klant gaan verkopen. Wij krijgen meer voor ons product en de klant betaalt ook nog eens (veel) minder. En dat ook nog eens zo vers als maar kan, want de wortels, aardappelen en andere groenten die wij van het land halen, gaan direct onze boerderijwinkel in. Je proeft het land. We verkopen niet alleen onze eigen producten in de winkel. Omdat wij een webwinkel (www.gezondgemak.info) hebben, verkopen wij ook allerlei andere biologische producten. Van verschillende kruidenierswaren en ambachtelijke boerenkazen tot aan luiers, schoonmaakmiddelen en babyvoeding. Een groot deel van de boodschappen kun je dus bij ons doen. En als je via de website bestelt, brengen we het ook nog langs. Dus super vers, direct van het land, goedkoper en een breed assortiment zijn de redenen waarom klanten bij ons komen."

Ook heeft It Griene Strân een boerderijcamping, genaamd Sudersé. "Hier genieten mensen van de stilte en de rust van het boerenland in het IJsselmeergebied of ze brengen een bezoek aan de karakteristieke dorpen en stadjes van zuidwest Friesland. Een veelzijdige ervaring op het platteland!"

Adres

  • Straat: Slinkewei 8
  • Postcode: 8711 HC
  • Plaats: Workum
  • Land: Nederland

Contact

  • Mobiel: +31 (0)6-51989889
  • E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op de kaart