Attentie

Google Geocoding API error: The request was denied.

Jochum de Boer

Kimswerd

Doordat Jochum de Boer uit Kimswerd biologische groenten in zijn eigen kas teelt kunnen zijn klanten het hele jaar door genieten van verse groenten en fruit. Het aanbod varieert van aardbeien en courgettes tot aan raapstelen en winterpostelein. Daarnaast zijn in de boerderijwinkel ook producten te vinden van collega bioboeren.

Al vroeg (in 1959) is de vader van Jochum de Boer in Kimswerd een kas begonnen. Toen Jochum het bedrijf in 1995 overnam, is hij biologisch gaan telen. "Tomaten, aardbeien, courgettes, aubergines, komkommers, sperziebonen, snijbonen, raapstelen, winterpostelein, veldsla en ga zo maar door groeien in mijn kassen. Het ene gewas meer in de zomer en het andere meer in de winter, maar het hele jaar door groeit er groente en fruit." Een groot deel van de producten worden in de winkel verkocht. Het aanbod is ruim omdat ook producten worden uitgewisseld met collega bioboeren. "Ik heb bijvoorbeeld ook de Waddenzuivel van Harmanna Hoeve (Harlingen), eieren van boerderij Fûgelfrij (Hichtum), aardappelen van Gerbranda State (Pietersbierum) en vlees uit de streek. Verder ook nog vruchtensappen en ijs. Zoveel mogelijk producten uit de streek vind ik belangrijk en vind ik passen bij de biologische filosofie."

Jochum deed in 2006 mee met het tv-programma ‘Boer zoekt Vrouw'. "Ik ben me bewust van mijn status als bekende boer, al was het wel even wennen. Zo kom je uit relatief grote anonimiteit in één keer in de spotlights. Vooral als het programma op tv draait is de belangstelling van mensen enorm. Mensen zijn uiteraard welkom om een bezoekje te brengen aan mijn boerderijwinkel met een breed assortiment biologische streekproducten."

Adres

  • Straat: Harlingerweg 30
  • Postcode: 8821 LC
  • Plaats: Kimswerd
  • Land: Nederland

Contact