Attentie

Google Geocoding API error: The request was denied.

Marlanner Kaashuis

Jouswier

De weilanden van de koeien van het Marlanner Kaashuis in Jouswier grenzen tot aan het drooggevallen meer de ‘Marlannen'. Dit oude greppellandschap herbergt één van de grootste gruttobroedgebieden en heeft een grote variatie aan grassen, kruiden en ander vegetatie. Dit gevarieerde menu voor de koe geeft de verschillende soorten kazen een vollere smaak.

Naast naturel, jong en oud belegen, maakt en verkoopt het kaashuis ook zeeaster-, basilicum-, verse knoflook- en tuinkruidenkaas. Het assortiment van de boerderijwinkel heeft naast de kazen ook biologische zuivel en eieren.

In 1973 is Leen van Zelderen als 13 jarige jongen met zijn vader en moeder van Zuid-Holland naar de boerderij in Jouswier verhuisd. Leen heeft gaandeweg het stokje van zijn ouders overgenomen en runt nu samen met zijn vrouw Lucie de kaasboerderij. "Een gesloten kringloop op het bedrijf vind ik belangrijk. Daarmee bedoel ik dat het voer van de koeien zoveel mogelijk van eigen land komt en dat ik de uiteindelijke kaas ook grotendeels regionaal afzet. Hierdoor betaalt onze klant een lagere prijs voor ons product, omdat het rechtstreeks aan de man wordt gebracht en niet via de tussenhandel".

Adres

  • Straat: Humaldawei 40
  • Postcode: 9124 ER
  • Plaats: Jouswier
  • Land: Nederland

Contact