Attentie

Google Geocoding API error: The request was denied.

IJsboerderij Boereiis

Akkrum

Het echtpaar Veroni en Wiebren Veldstra zijn de derde generatie in het boerenbedrijf. In 1999 besloten ze om naast de melkproductie ook boerenijs te gaan produceren. Veroni: ‘Ik heb verschillend werk gedaan, maar nu wilde ik iets voor mezelf beginnen. Iets wat ik echt leuk vond. Het werd ijs.’

IJs maken
Melk is het belangrijkste ingrediënt van ijs. De ca . 110 melkkoeien die op de boerderij leven worden sinds dit voorjaar m.b.v. 2 melkrobots gemolken. Deze verse melk samen met Italiaanse grondstoffen zijn de basis van het boerenijs.

Streekproducten
In het winkeltje waar het eigengemaakte ijs, diverse smaken advocaat en boerenjongens worden verkocht, worden ook streekproducten van andere aanbieders verkocht zoals (schapen-)kaas, jam, wijn enz. Er is steeds meer vraag naar streekproducten. Eerlijke en lekkere producten die kleinschalig en met liefde zijn gemaakt.

Kinderfeestjes
Niet alleen voor fietsers en toeristen is de IJsboerderij een bezoek waard, ook voor kinderfeestjes is de ijsboerderij een mooie plek. Een ruime speeltuin, verschillende dieren en natuurlijk genoeg ijs. Kinderen kunnen een speurtocht doen rond de boerderij, krijgen poffertjes en mogen grabbelen. Er zijn verschillende arrangementen.

Adres

  • Straat: Jinshuzen 2
  • Postcode: 8491 MR
  • Plaats: Akkrum
  • Land: Nederland

Contact

  • Telefoon: +31(0)566-652215
  • E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.