NL Streets Awards

Leukste winkel en winkelstraat van Nederland? Priuw en Nieuwe Oosterstraat in Leeuwarden kunnen winnen met uw stem!

LEEUWARDEN (NL) – Streekproductenverkoopster Hielkje van der Molen maakt met de hulp van lezers kans op de titel ‘Leukste winkel van Nederland 2016’ voor haar zaak Priuw. Dat is Fries voor proef. De delicatessenzaak ligt in de Nieuwe Oosterstraat in de Friese hoofdstad die weer gekozen kan worden tot ‘Leukste winkelstraat van Nederland 2016’.

Momenteel hebben online stemmers Hielkje’s Priuw bovenaan de lijst van winkels gekregen en staat de Nieuwe Oosterstraat op twee bij de winkelstraten. De Zwanestraat-Kromme Elleboog in Groningen heeft de meeste stemmen binnengesleept dankzij allerlei acties.

De altijd goedlachse Hielkje van der Molen in en voor haar winkel in de Nieuwe Oosterstraat in Leeuwarden.

Oproep
De huidige toppositie van Hielkje’s streekwinkel staat niet vast. En de Nieuwe Oosterstraat staat op twee, nog niet op één. Daarom roept de markante winkelier iedereen op naar de website NLstreets Awards, https://awards.nlstreets.nl/, te gaan om daar zijn of haar stem uit te brengen op de Nieuwe Oosterstraat en op De Friese Streekwinkel Priuw in Leeuwarden.

Meer over Priuw en Hielkje
De Leeuwarder journalist Andries Veldman van www.liwwadders.nl leverde in opdracht van het bureau voor toerisme van Fryslân, Friesland Holland, deze bijdrage over Hielkje van der Molen en Priuw voor de 2018 Tour ‘Unique Frisian Women’.

— Hielkje van der Molen is het gezicht van de Nieuwe Oosterstraat. De winkelierster en haar winkel op nummer 6 zijn nadrukkelijk aanwezig. Niet alleen valt haar bijzondere winkel Priuw op in de nauwe straat, ook is ze actief op de sociale media. Daarnaast probeert ze de neuzen van de winkeliers in de juiste richting te krijgen om eenheid uit te stralen. Die eenheid wordt voornamelijk gevormd door het presenteren van verswaren. De straat herbergt momenteel een groetenzaak, een slagerij, een bakker en een viswinkel.
De winkel van Hielkje is getooid met de Friese naam Priuw, dat proef betekent. Hielkje van der Molen verkoopt Friese producten om te proeven, zoveel mag duidelijk zijn. In haar winkel staan de schaaltjes met kaas en worst klaar om te keuren.
In 2012 kwam Hielkje op het idee om van haar leegstaande winkel een proeverij te maken.
“In Leeuwarden waren geen winkels met Friese producten, vandaar dat ik dacht: ik waag de gok.”
Ze begon met een kleine vitrine en een paar wandkastjes, maar allengs is de voorraad zo uitgedijd dat er meer opbergmeubilair moest worden aangeschaft. Bij Priuw kunt u terecht voor allerlei zaken zoals: wijn, kaas, worst en bier. De waren zijn vaak getooid met prachtige namen, uiteraard vaak in het Fries.
De leveranciers van de producten zijn verguld met het verkooppunt in de Oosterstraat.
“Ze komen regelmatig langs om te kijken hoe het gaat met de afzet. Iedere keer vertellen ze me dan over hun waren én over producten die nog in ontwikkeling zijn. Die verhalen deel ik natuurlijk met mijn klanten.”
Hielkje van der Molen, geboren en getogen in de Friese Wâlden (www.goudenfriesewouden.nl) waar mensen wonen met bijzonder handelstalent, speelt met haar winkel graag in op de actualiteit. Het festijn Culturele Hoofdstad is in haar winkel dan ook goed zichtbaar.
“Een CH2018 koffielikeurtje mag natuurlijk niet ontbreken. Maar ook het Cambier en een Kâld Kletske van Sytze Hoogstins verkoop ik graag.”
Sinds kort mag Hielkje van der Molen zelfs in bescheiden mate een glas wijn schenken aan haar klanten.
“Ik doe mee met een gemeentelijke pilot waar niet-horecabedrijven een glas mogen schenken. Dat is helemaal geweldig omdat ik dan de Friese wijnen nog beter kan promoten.” —

De altijd goedlachse Hielkje van der Molen in en voor haar winkel in de Nieuwe Oosterstraat in Leeuwarden.

De altijd goedlachse Hielkje van der Molen in en voor haar winkel in de Nieuwe Oosterstraat in Leeuwarden.

De altijd goedlachse Hielkje van der Molen in en voor haar winkel in de Nieuwe Oosterstraat in Leeuwarden.

De Nieuwe Oosterstraat is net als de Kleine Kerkstraat een gezellig winkelstraatje in Leeuwarden met veel bijzondere winkeltjes en eetgelegenheden.

Meer info:
www.priuw.nl
www.leeuwarden2018.info
www.leeuwardenholland.nl/nl/nieuws/2215-frisian-shopping-route
www.frisianshoppingroute.nl

Informatie over recreatie en toerisme in Friesland:
www.frieslandholland.nl
www.frieslandtravel.com
www.friesemeren.eu
www.goudenfriesewouden.nl
www.ijsselmeer.frl
www.waddenzeeland.nl
www.boatcharterholland.nl
www.frieslandhollandtours.com
www.groepsuitjes.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief