Publicatiedatum: 14 oktober 2016 - Reporter: Albert Hendriks

17 Oktober: Dag van het Streekproduct en Duurzaamheid

Proef Friesland in Home Center!

WOLVEGA (NL) – Op maandag 17 oktober 2016 van 13.00 tot 18.00 uur wordt in Home Center, Frisaxstraat 12 in Wolvega, een streekproductenmarkt gehouden onder de naam Proef Friesland!

De themaboulevard en de lounge van Nederlands grootste woonparadijs (75.000 m2) staan die middag geheel in het teken van duurzaamheid en streekproducten. De toegang en het parkeren zijn gratis. Ook de entree voor het Kinderdorp is kosteloos.

Vernieuwd
De Dag van het Streekproduct is één van de themadagen in de reeks Wooninspiratiedagen Wonen & Co die de Wolvegaster woonboulevard ieder jaar met groot succes in de herfstvakantie organiseert. Dit jaar beginnen de ideeëndagen op zaterdag 15 oktober, de laatste is 22 oktober. Home Center is voor een groot deel heringericht vanwege de komst van nieuwe collecties en merken. Eén van de noviteiten is het grote en gloednieuwe Auping Plaza over slapen van A tot Z. Ook bijzonder: Home Center realiseert momenteel het grootste zonnepanelenpark van Nederland op het dak!

Proef Friesland

Proef Friesland

© Albert Hendriks Friesland Holland Nieuwsdienst.

Home Center Wolvega

Home Center Wolvega

© Albert Hendriks Friesland Holland Nieuwsdienst.


Exposanten en producten Proef Friesland:

1. De Stiekeme Stoker uit Bolsward (www.destiekemestoker.nl): echte Oenema Friese berenburg en graanjenever (van korrel tot borrel in Friesland gemaakt) en de originele Friese amaretto Amaretjse fan Muoike Tetsje.

2. De Wartenster uit Warten (www.dewartenster.nl): grote reeks Friese streekproducten met uitblinkers als vele soorten Wartenster mosterd en kazen. Jacob Nauta presenteert ook de talrijke mogelijkheden voor een groepsuitje op zijn boerderij.

3. Hotel restaurant Jans uit Rijs (www.hoteljans.nl): het enige officiële Frysk Diner restaurant van Friesland. Chef-kok Beene de Leeuw is heel fanatiek en consequent in de toepassing van regionale producten, elke dag goed voor enthousiaste reacties uit binnen- en buitenland. Ontmoet hem in Home Center!

4. Kaasboerderij De Stelp uit Oldeberkoop (www.dekaasboerderij.nl): groot assortiment kazen en kaasjes van Van der Gun’s eigen melkveehouderijbedrijf in de Gouden Friese Wouden en vele streekproducten.

5. Waterbuffelfarm uit Oldemarkt (www.waterbuffel-farm.nl): boerderijwinkel uit Nationaal Park De Weerribben met hoogwaardige producten als 38 verschillende soorten buffelvlees en tientallen producten van buffelmelk, zoals kazen, yoghurt en roomijs.

6. EKO-bakkerij Bolhuis uit Jubbega (www.eko-bakkerij-bolhuis.nl): presentatie en verkoop van de nieuwe Fryske Eko Muesli Desembôle (mueslibrood) en tientallen andere soorten biologisch brood en banket zoals roggebrood, beschuit, suikerbrood, kruidnoten, cake, speculaas en Fryske dúmkes (koekjes).

7. De Molkerei uit Sint Annaparochie (www.demolkerei.nl): zeer bijzondere geitenkaasdelicatessen uit het Waddenland en een reeks mediterrane specialiteiten, alles van eigen geitenhouderij.

8. Waldfarming uit Jistrum (www.waldfarming.nl): 45 soorten erwten en bonen, zoals de beroemde Wâldbeantsjes (de Friese Gele en de Reade Krobbe), Friese Capucijner en Kollumer Zoete Erwt. Verder exclusief scharrelvlees van Hongaarse wolvarkens en talrijke producten uit dé moestuin van Friesland, de Noardlike Fryske Wâlden.

9. Aardappelhandel Greydanus uit Heerenveen (www.greydanus.nl): Presentatie van vergeten aardappelrassen en recepten en aardappelgerechten.

10. Batavus uit Heerenveen (www.batavus.nl): Design transportfietsen (Fiets van het jaar 2016 Quip en elektrische CNCTD E-go) die door het bureau voor toerisme van Fryslân, Friesland Holland, op shows ingezet worden voor de promotie van Friese streekproducten.

11. Frysk uit Wolvega (www.fryskstreekproduct.nl): Exclusieve en unieke Friese streekproducten zoals Frysk Landbier, Frysk Fietsbier, Jouster Kofje, Frysk weidekaas, Frysk sûkerbôle, Frysk Mueslibôle, Frysk Brea (roggebrood).

12. Fan Fyske Grûn: Lijvig boek over de rijke Friese historie in relatie tot typisch Friese producten en gerechten en gerechten van 30 Friese topkoks waaronder Beene de Leeuw van Hotel Jans die op de streekmarkt in Home Center aanwezig is.

13. Friesland Holland uit Wolvega (www.frieslandholland.nl): Routes langs producenten van streekproducten in Zuidoost-Friesland, pocket over Friese streekproducten en presentatie van alle vakantiemagazines en fiets- en vaarkaarten.

14. Waddendelicatessen uit Metslawier (www.waddendelicatessen.eu): Natuurvriendelijk geproduceerde en biologische heerlijkheden uit het Waddenland. De producten worden geproduceerd in de directe omgeving van het grootste natuurreservaat van Europa en UNESCO Werelderfgoed, de Waddenzee.

15. Doeties Geitenkaas uit Jubbega (https://www.facebook.com/doetie.trinks): Doetie Trinks houdt op de meest natuurlijke wijze Toggenburgergeiten, rustige en vriendelijke melkgeiten waarvan er maar weinig in Nederland zijn. Ze produceert en verkoopt harde kazen, zachte kaasjes, natuurlijk gerijpt vlees, shoarmavlees en worst.

16. Thea’s Zeepboetiek uit Oldeholtpade (www.theazeepboetiek.nl): Handgemaakte zeepcreaties in vele geuren en kleuren.

Meer informatie:
www.friesstreekproduct.nl

Info Wonen & Co wooninspiratiedagen van 15 tot en met 22 oktober 2016 in Home Center: www.homecenter.nl

Informatie over recreatie en toerisme in Friesland:
www.frieslandholland.nl
www.frieslandtravel.com
www.friesemeren.eu
www.goudenfriesewouden.nl
www.ijsselmeer.frl
www.waddenzeeland.nl
www.boatcharterholland.nl
www.frieslandhollandtours.com
www.groepsuitjes.frl

Gratis abonnement op Fries Nieuws:
www.friesnieuws.nl/aanmelden-nieuwsbrief