Imkerij de Delleburen

Oldeberkoop

Honing is voor 100 procent een natuurproduct. De bijen verzamelen nectar op de bloemen. In de kast gekomen onttrekken ze vocht aan de nectar, ze dikken die in en voegen er stoffen aan toe. De imker haalt de door de bijen verzegelde raten uit de kasten en slingert de honing daar uit. Deze honing wordt gezeefd en in potten gedaan. Ze blijft daarmee een kwalitatief hoogwaardig natuurproduct.

Naast de vloeibare honing kennen we de crèmehoning of pastahoning. Ze is niet doorzichtig, goed smeerbaar, loopt niet van het mes af en heeft vaak een uitzonderlijk zachte smaak. We bereiken deze kwaliteit door vloeibare honing te enten met fijn gekristalliseerde honing en gedurende een aantal dagen enkele keren per dag te roeren.

Globaal zitten er in honing de volgende percentages suiker: 38 procent vruchtensuiker, 31 procent druivensuiker, 1 procent bietsuiker, 7 procent maltose en andere tweevoudige suikers, 1,50 procent meervoudige suikers. Verder komen er stoffen in voor zoals mineralen, aminozuren, kopercalcium, fosforzuur, kiezelzuur en vele andere sporenelementen. Heidehoning bevat ook eiwitten. In honing komen geen vetten voor.

Adres

  • Straat: Oosterwoldseweg 47
  • Postcode: 8421 RP
  • Plaats: Oldeberkoop
  • Land: Nederland

Contact

  • E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op de kaart

Vul uw adres in het adresveld onder de kaart en de kortste route wordt berekend