Attentie

Google Geocoding API error: The request was denied.

Atelier Fryskes

Kimswerd

Fryskes

Op-en-top Friesland! De klompjes van Fryskes zijn met de hand gemaakt van pure, eerlijke materialen. En ze zijn op-en-top Friesland: geïnspireerd op het landschap en de traditionele Friese tradities en gebruiken. Maar dan elegant én comfortabel vertaald naar nu!

Welke regio spreekt méér tot de verbeelding dan Friesland; het land van grazende koeien, meren en weilanden, tot zover het oog reikt? Er is in Europa geen andere regio te vinden waar het gevoel van ruimte zo overweldigend is en de traditie zo (h)eerlijk samenvalt met het landschap en het leven van zijn bewoners. Dat landschap vormt nog steeds een onuitputtelijke inspiratiebron voor iedereen die houdt van ambachtelijkheid, puurheid en authenticiteit.

En dat is precies waar de klompjes van Fryskes voor staan! Want bovenal is Friesland óók het land van de klompen. Hier zijn de beroemde ‘learkes’ ontstaan, met hun laag uitgesneden kap en comfortabele lederen band. Tijdens feesten en partijen werden ze gedragen in de meest uitbundige kleuren. Behalve de bijna spreekwoordelijke nuchterheid van de Fries, staat er nog een iets anders als paal boven het Friese water: de Fries houdt van mooie dingen. Kijk bijvoorbeeld naar de unieke verfijning van het Hindelooper houtsnijwerk: al eeuwenlang wordt het ambacht generatie op generatie doorgegeven, tot op de dag van vandaag.

De klompjes van Fryskes gaan voort op de ambachtelijke traditie en stellen de zelfde hoge eisen aan schoonheid en elegantie. Fryskes worden op het Friese land ontworpen en met de hand gemaakt door de twee paar handen van Maryline en Marcel. Alle materialen voor de Fryskes zijn afkomstig uit Friesland, alle met evenveel zorg uitgekozen. Maar daarnaast weten Maryline en Marcel precies wat de moderne vrouw belangrijk vindt als het gaat om comfort en uiterlijk. Maryline en Marcel zijn geschoold als ambachtelijk schoenmaker en ze kunnen bogen op jarenlange ervaring bij diverse schoenenmerken. In de klompjes van Fryskes komt hun expertise samen met een origineel en hedendaags gevoel voor stijl.

Adres

  • Straat: Greate Pierwei 5
  • Postcode: 8821 LV
  • Plaats: Kimswerd
  • Land: Nederland

Contact

  • Mobiel: +31 (0)6-12446645
  • E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Product(en)

Schoeisel/Klompen

Op de kaart